Home » » 12 Titik Gairah Bagi Lelaki

12 Titik Gairah Bagi Lelaki

Ada 12 Titik Gairah bagi yang dimiliki kaum lelaki yaitu :

1.BELAKANG TELINGA
Ada lelaki yang begitu sensitif dikawasan belakang telinga Jangankan dicumbu malah disentuh saja sudah membuatkan lelaki kegelian. Saat dicumbu ghairah lelaki akan mulai memuncak. Gesekan lidah akan menimbulkan rangsangan yang hebat. Karena terlalu suka kadang-kala lelaki akan memiringkan kepalanya bagi membuka peluang kepada pasangan untuk menjelajah lengkuk yang terletak dibelakang telinga.

2. TELINGA
Coba terka kenapa pasangan anda sering mencumbui atau menjilat telinga anda .Jawabannya ialah karena si dia berharap korang akan memberi perhatian yang sama pada telinganya. Menurut penulis buku How to Be A Great Lover, hormon lelaki iaitu testosteron sangat mempengaruhi kepekaan daerah sekitar telinga. Maka tidak heranlah jika rangsangan pada telinga lelaki lebih berkesan berbanding telinga wanita. Lelaki akan naik gairah apabila cuping telinganya dikulum atau dihisap.

3. BAGIAN BAWAH TULANG TENGKORAK
Menurut ahli terapi pakar urut profesional biasanya akan mengelak kawasan urat nadi dan saraf yang tidak berotot. Karena kawasan ini adalah daerah berbahaya dan pantang tersentuh. Daerah ini sangat sensitif terhadap sentuhan. Kulit dibahagian ini lebih nipis kerana banyak saraf yang berkumpul. Oleh itu lelaki mudah terangsang apabila disentuh. Sentuhan pada daerah berbahaya yang berada dibawah tulang tengkorak ini bolen membangkitkan gairah. Usapan ringan di daerah ini dapat menambah keintiman pasangan anda.

4. BAGIAN BAWAH LENGAN
Ramai yang mengakui sentuhan ringan di daerah ini yaitu dari pergelangan tangan hingga siku cukup untuk merangsang gairah. Tetapi sentuhan yang terlalu cepat dan kasar tidak akan menimbulkan sensasi erotis. Ciuman pada daerah ini akan menambahkan lagi rangsangan dan sudah pasti gejolak seks pasangan anda meluap-luap.


5. PANGKAL LEHER
Gigitan kecil ala vampire dibahagian otot besat yang terbentang dari leher hingga ke bahu juga boleh memancing ghairah seksual lelaki. Ketegangan pada otot menambahkan lagi nikmat gigitan. Malahan ia akan membuatkan anda merasa seolah-olah tidak sabar untuk melayar bahtera.

6. ATAS BIBIR
Bagian muka paling sensitif terletak diatas bibir. Disitulah terletaknya hujung saraf perasa. Sentuhan selembut mana pun mampu membuat korang dalam keadaan aduhai. Apatah lagi bagi lelaki bermisai nipis. Bahagian ini boleh diusik dengan lidah. Sentuhan-sentuhan lembut seperti bulu ayam atau apa saja benda berbulu dan lembut akan membuat sentuhan lebih bermakna.

7. KULIT KEPALA
Ada lelaki suka ke salon ialah karena ketagihan diurut di kepala. Semua lelaki termasuk yang botak akan menyukai urutan dibahagian kepala, kulit dibahagian kepala sangat nipis dan menyimpan terlalu banyak sarang perasa. Untuk melakukannya coba berbaring di tempat tidur dan minta dia ramas kepalanya. Gairah anda dijamin akan menjalar.


8. PUTING
Puting lelaki amat sensitif tetapi sering ditepikan. Dan sentuhan pada puting dapat mempercepatkan proses orgasme. Ia disyaratkan supaya pasangan anda meletakkan sebelah tangannya pada dadanya sambil jari jemarinya bermain-main lembut putting dadanya, manakala sebelah tangannya lagi mengusap lembut bahagian perut. Sudah tentu gairah anda menggebu.

9. TELAPAK TANGAN
Telapak tangan antara daerah yang sangat sensitif untuk dirangsang. Urat-urat kecil dibahagian ini begitu peka dengan geselan atau urutan. Jika diurut pada bahagian ini pasangan anda akan merasa cukup gairah seolah-olah pasangan anda ingin melakukan hubungan seks ketika itu juga.

10. JEJAK CINTA
Jejak cinta terletak diantara pusat hingga ke rerembut kemaluan. Kawasan ini jika ditekan secara perlahan-lahan akan membangkitkan sentuhan erotis. Ia boleh dilakukan dengan gerakan melingkar menggunakan seluruh jari (ini boleh dicoba sendiri).

11. TULANG TONGKENG
Kedudukan tulang tongkeng terletak pada bahagian paling bawah tulang belakang. Daerah ini akan memberi kenikmatan tersendiri jika disentuh dengan lembut. Mengurut daerah ini dengan losyen boleh memberi kesan yang luar biasa kepadanya.

12. TULANG PINGGUL
Bagian ini banyak terdapat saraf-saraf perasa kerana letaknya berdekatan dengan alat kelamin. Nafsu akan bergelora apabila kawasan ini diramas atau digigit.

2 comments:

Recommended Post Slide Out For Blogger
 
Copyright © 2014. Tips dan Rahasia Seputar Suami Istri - All Rights Reserved
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Videosmall Flickr YouTube